torstai 10. huhtikuuta 2014

Hapottava treeni ja kroppa-ahdistusta

Olipahan ruuhkaa salilla! Mut ihan hyvin sinne sekaan mahtui. :) Jännä juttu miten torstai-iltana jumpalla on paljon porukkaa, mutta perjantai-iltana ei. ;)  
Agilityhallilla ei ollu ruuhkaa aamupäivällä :)

Ennen jumppaa on litkut laitettava valmiiksi.
Eli tänään käyty salillla. Vuorossa olkapäät ja ojentajat. Nettiä selaillessa löytyi varsin kivoja ideoita olkapäiden hapottamiseen. Aloitin tuttuun tapaan pystypunnerruksella. Ennätykset paukkui taas! 17,5 kg:n kässärit nousi seitsemän (7) toisten verran ja ai että miten iloinen olin! :) Punnerrusten jälkeen netistä etsitty olkapäiden väsytys hapotus maksimus. Vipunostoja sivulle niin, että ensin kevyellä painolla paljon toistoja, siitä samantien käsiin pari kiloo isommat painot ja taas toistoja niin, että tuntuu. Lopuksi vielä kerran isommat painot kätösiin ja hieman rumemmalla tekniikalla toistoja niin monta kuin tuli, kunnes loppuviimeistelyksi kevyet "aloitus" painot ja tarkalla tekniikalla (suorin käsin) lopullinen väsytys. Ei muuten tullu montaa toistoa neljän kilon kässäreillä! :D :D En ole ihan äskettäin tuntenut samanlaista poltetta olkapäissä. Suosittelen kokeilemaan!
Ojentajille perussettiä. Niistä ei tarinaa riitä sen enempää. Lopuksi vielä vatsoja ja porraskoneessa taapertamista. Kiitos nam!

Tää viikko on ollut yhtä ahdistusta tän kropan kanssa. Olo on jotenkin tosi löllö ja peilikuva ahdistaa vanhaan tuttuun tapaan. Naisilla toki hormonikierto vaikuttaa asiaan, niin siihen nesteisyyteenkin kuin myös pääkopan temppuiluun. 

Paljon olen pohtinut myös ruokavalio asiaa. Koneen syövereissä jossain on vanhaakin vanhempi fitfarmin ruokavalio. Ajattelin tsekata sen kalorilaskurin kanssa, en halua vetää kaloreita tolkuttoman matalaksi, koska en halua kroppaa vetää jumiin ja säästöliekille. Olenko tosiaan taas siinä pisteessä, että haluan aloittaa ruokien punnitsemisen? Kyllä olen! Päättäväisyys on tän päivän sana! Ja jos opettelen vaa' an kanssa perusrytmin ruokailuihin, osaan varmaankin sitten joskus tulevaisuudessa olla myös ilman vaakaa?
Ruokavalion lisäksi aerobinen treeni olisi hyvä rasvanpolton kannalta
Ja nyt kun nuo pohdinnat ovat julkisia, on miun "pakko" toteuttaa ne. ;) Jospa tässä lähipäivinä olisi aikaa laskeskella rauhassa makroja ja kaloreita ja sitten julkaisen ruokavalion täällä? Toivon saavani kommentteja sitten siitä, onko se hyvä/onko jotain lisättävää tai vähennettävää/onko se ihan peestä? En jaksa enää selailla erilaisia foorumeita, jossa yksi sanoo että tee näin ja toinen heti perään kommentoi ettei niin saa missään nimessä tehdä. 

Nyt tää kiukuttelija lähtee tekemään iltapalaa, käy suihkussa ja kömpii ajoissa nukkumaan. Huomenna on aamusta lähdettävä liikkeelle. Miun rillitön elämä on askeleen lähempänä! :)

2 kommenttia:

  1. Ennätyspainoilla tekeminen on niin siistii! Mulla vaan pystypunnerrus on yks niistä liikkeistä missä painoja ei oikein ole pystyny lisää. Hurjat painot sulla :) Monesti sitä vaan tyytyy tekee tottumillaan painoilla koska mulla ainakin herkästi tekniikka kärsii jos painoja lisää vaikka onhan se niin sikahienoo jos jaksaakin tehdä hieman isommilla painoilla. Ruokavaliot kiinnostaa minuakin, tiedän että pystyn halutessani noudattamaan tiukkaakin ruokavaliota mutta syöminen on vähän liian kivaa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Miulle on aina ollu olkapäät nopeesti kehittyvää sorttia. Treenipainot nousee ja kehitys (ulkoisesti) näkyy ensimmäisenä aina olkapäissä. :) Sitten taas esim. selkäpäivä junnaa painojen osalta paikoillaan, ja sekös ärsyttää. :D

      Tiettyyn pisteeseen saakka sallin tekniikan heikentymisen, esim. vipunostoissa. Mutta punnerrusliikkeissä olen ehdoton, tekniikan on pysyttävä hyvänä. Samoin kyykyt ja maastavedot, niissä on ehdottoman tärkeää hyvä ja puhdas tekniikka ettei riko itseään.

      Syöminen on ihan liian kivaa :D Ja varsinkin grammamäärien arvioiminen silmämääräisesti on todella vaikeaa. Ja heti huomaa, jos ruokavalion peruspilarit ei oo kohdillaan, iskee aivan hillitön makean ja rasvaisen ruoan himo. :(

      Poista