torstai 1. tammikuuta 2015

Vuosi 2014

Tammikuu. Uuden Vuoden lupauksesta tämä koko homma sai alkunsa. Salikortin hankkiminen ja pari kertaa viikossa salilla käynti riittää. No ei ihan riitä. :D 20.1. "syntyi" Project Satu. Juhannukseen mennessä -10 kg! It´s a deal!
Helmikuu. Treenit vaan jatkui, lisäravinteet lisääntyi ja motivaatio kasvoi entisestään. Tuli shoppailtua erinäisiä jauhepurkkeja ja vaatteita. Vuorotyön haasteet pohditutti myös. J kävi ahkerasti myös salilla ja oli tsemppaamassa parempiin suorituksiin. :)
Salin remontti valmistui, oli reilusti tilaa missä treenata! :)


Maaliskuu. Ahkeraa treeniä ja rasvan tirinää. Hiljalleen alkoi omakin silmä näkemään tuloksia ja muutoksia kropassa. Treenaaminen oli monipuolista: salia, ratsastusta ja agilityä.
Panattan laitteet löysivät paikkansa salilla. On se vaan kivaa treenata huippuhyvillä välineillä!
Huhtikuu. Ruokavalio paperille kirjoitettuna ja jääkaapin oveen kiinnitettynä. Huhtikuussa opettelin tekemään eväitä ja kantamaan niitä mukana. Tulipahan syötyä ensimmäinen autolounas. :D Ruokavalion siistiytyminen lisäsi energiaa huimasti ja huomasin itsessäni jopa aamuihmisen piirteitä.
Pääsiäisen aikana meidän talosta talkoovoimin purettiin hus pois entinen leivinuuni ja J:n kanssa kannettiin uuden Tulikivi takka-leivinuunin kivet sisälle muuraria odottamaan. Huhtikuun lopussa uusi uuni oli muurattu ja iso urakka saatu päätökseen.
Agilityssä kisasin Uljaksen kanssa pääsiäisenä. Ei mitkään kummoiset kisat tulosten perusteella, mutta kivaa oli huomata miten kunto oli kasvanut ja en enää ollut henkihieverissä radan jälkeen. :D
Huhtikuussa starttasi myös eroon silmälaseista -projekti... Toukokuu. Ensimmäinen kesälomapätkä. <3 Ja kesän ensimmäiset helteet ja rusketusrajat. <3 Toukokuussa pääsin lopullisesti eroon silmälaseista. Voi sitä onnenpäivää!! En ole katunut hetkeäkään.
Kesän kunniaksi myös koiraharrastuksissa riitti säpinää. Savonlinnan agilitykisoista tuli ensimmäinen LUVA ja luokkavoitto! Käytiin Viipurissa koiranäyttelyssä ja Joensuussa oli kaksi päiväinen koiranäyttely, joista tulokset oli ihan mukavat. Ja koiranäyttelyyn mahtui päälle hame, johon en ollut vuosikausiin mahtunut!Kesäkuu. Treeniohjelmiin muutos muscle challengen muodossa. Voimatasot olivat jo pitkään olleet hyvässä nousussa, mutta mitään pilkun tarkkaa ja säännöllistä treeniohjelmaa en noudattanut ja sovelsin tilanteen mukaan. Olikin mukavaa treenata tarkan ohjelman mukaan lihastenkasvu silmissä kiiluen. Todella mukava ohjelma! Ruokavalio olisi kuulunut siihen myös, mutta siinä pitäydyin omatekemässä painonpudotustavoite mielessä. Juhannukseen mennessä oli -10 kiloa poissa eli tavoitteeseen tuli päästyä.
Kesäkuussa uskaltauduin julkaisemaan julkisesti myös muutoskuvat. Vieläkin ihmettelen omaa rohkeutta! En nimittäin oikein vieläkään pysty niitä kuvia katsomaan.
Treenien tiimellyksessä myös selkä aloitti vihoittelemaan. Ei mennyt lopulta levolla ja Burana kuurilla ohi...Heinäkuu. Kisakipinä iski! Olin siinä pisteessä, että valmennusta oli suunniteltava. Loppujenlopuksi siihen suunnitteluun meni melko pitkä aika. :D Ei mitään salamannopeaa toimintaa. Nykyinen valmentaja oli kuitenkin ajatuksissa jo heti tuossa alkuvaiheessa.
Selkä vihoitteli, mutta koin pärjääväni sen kanssa. Jalkoja pystyi vielä jotenkin treenaamaan, kun vain etsi ne sopivimmat liikkeet. Päivittäin selkä muistutti kipeydellään. :( Mutta treeni-into ei vaan haihtunut minnekkään. :D
Kesäloma alkoi, kolme viikkoa lomaa! Latviassa käytiin pidennetyllä reissulla koiranäyttelyssä ja huiman hienoa tuloksia saatiin! Aivan mahtava reissu!  

Elokuu. Selkä meni niin kipeäksi, että apua oli lähdettävä hakemaan. Soitto Joensuun OMT-fysioterapiaan ja aika heti seuraavalle päivälle. Vielä tänäkin päivänä olen äärimmäisen kiitollinen siitä avusta mitä sieltä sain! Ja mikä tuuri kävikään siinä, kenet fyssarikseni sain. :) Aivan huikeeta! Jalkatreeneille sai sanoa heipat muutamaksi viikoksi ja hermotusta täytyi lähteä rakentamaan uudelleen pakaran ja takareiden alueelle. 


Syyskuu. Synttärikuukausi. :) Alkukuusta käväistiin agilitykisoissa, ei menestystä mutta mukavan tuntuisia ratoja. Syyskuussa pääsin tekemään ensimmäisen jalkatreenin selkävamman jälkeen.
Kuun puolessa välissä oli Fitness sm-karsinnat Jyväskylässä. Kisakipinä kyti edelleen. Selkäkin oli siinä kunnossa, että voisi alkaa laittamaan uutta vaihdetta silmään. Fitness lajina sai mediassa paljon lokaa niskaan ja sai ajattelemaan lajia entistäkin enemmän ja laajemamssa näkökulmassa. Tunne siitä, että fitness on miun laji, vahvistui entisestään.
Jalkatreenit sai luvan aloitella varovasti tuntumaa hakien, mutta sarjoja ei saanut tehdä loppuun. Piti vain kuulostella miten lihakset palautuu vai palautuuko ollenkaan? Lokakuu. Ei enää rajoituksia jalkatreeneissä! Hurraa! Otin itseäni niskasta kiinni ja otin yhteyttä nykyiseen valmentajaan.
Väsymys sai aivan uuden merkityksen, kun vuoden viimeinen näyttelyreissu Viroon tuli tehtyä. Hulluja nuo koiraharrastajat! :D Plakariin taas uusi titteli koiralle ja hyvää seuraa, ruokaa ja juomaa! Kiitos Suvi ja Annika! <3

Marraskuu. Ruokavalio ja ihan uudet treenit. Yhteistyö valmentajan kanssa starttasi siis todenteolla. Treenitekniikoista miltei kaikki meni uusiksi ja mimmi on saanut opetella syömään hiilaria. Vuosikaudet hiilareita pelännyt mimmi joutui uuden paikan eteen. Uutta on myös painon tarkka seuraaminen. Uuden opettelua siis. Tavoite kirkkaana mielessä! Body Fitness -lavalle joskus kiivetään!
Kuopiossa käytiin Uljaksen kanssa kisaamassa agilityssa ja saatiin toinen LUVA. :)Joulukuu. Vuosi päätöksessä. Aikamoinen muutos tapahtunut mimmiin vuodessa. Olo on, että enemmänkin olisi voinut tehdä, mutta hyvä näinkin. Tilanne olisi varmasti toinen, jos esim. valmentajan olisin saanut aikaisemmin. Jossittelu on turhaa. Olen kiitollinen kaikesta saamastani tuesta perheeltä ja ystäviltä. <3 KIITOS! Ihanaa alkanutta vuotta 2015! Olkoot tämä vuosi täynnä kehitysta ja vuodatettuja hikipisaroita salilla! :) Miun treenivuosi 2015 starttasi korkokenkäkävelyllä ja poseerauksilla! 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti