perjantai 15. elokuuta 2014

Apua hakemassa

Tunnetusti yritän aina pärjätä omillani niin pitkään, kunnes on oikeasti pakko pyytää ulkopuolisen apua. Niin kävi selän kanssa. Selkä on aika-ajoin kipuillut, mutta mennyt nopeasti ohi. Niin toivoin käyvän nytkin, mutta turhaan... Se vain äityi pahemmaksi =/ Ja tiistaina oli jo ruodon suoristaminen työn ja tuskan takana. =/ Ei ole auttanut Burana kuurit eikä lihasrelaksantit, ei kipuvoiteen, ei lepo ei liikunta. Pah. Puhelin oli otettava ja soitettava apua.

Paljon hyvää olin kuullut Joensuun OMT-Fysioterapiasta ja sieltä varasin ajan. Kävi hyvin ja sain ajan jo heti seuraavalle päivälle. :)  Koskaan ikinä en ole käynyt fysioterapiassa tai hieronnassa. Ja halusin kokeilla tämän tien ensin, jos passitus tulee lääkäriin, niin sitten menen. 

Ensimmäisenä sain käsiini täytettäväksi alkukartoituslomakkeen. Se oli nopeasti täytetty ja pääsin fyssarin luo. En ollut varannut aikaa kenellekkään tietylle fyssarille, mutta onnekseni saamani fyssari oli hyvinkin perillä salitreeneistä! :) Kävipä tuuri! :) Enkä saanut saarnaa, että "pitääkö se treenata liian isolla painolla" ;) ;) 

Tarkka haastattelu, vielä tarkempi tutkiminen ja suurin vaivojen aiheuttaja on si-nivel. Toki voi välilevytkin olla myös syyllisenä tähän kipuiluun, mutta eniten oireet viittaavat si-nivelen ongelmiin. Si-niveltä manipuloitiin lopuksi ja oikean pakaran kireyksiä auottiin myös. :)

Kivuttomana en kotiin lähtenyt, mutta mukava tunne oli nousta hoitopöydältä ja saada itsensä pystyasentoon ja kävelemään kivuttomasti! 
Nyt on käynnistä kulunut pari päivää ja kipeä olen edelleen, mutta hieman eritavalla. En tiedä onko se hyvä vai huono juttu :D Näillä mennään ja maanantaina uusi aika. :) Sitä ennen kotihoidoksi sain makoilla lattialla mielellään vähintään puolituntia kerrallaan jalat 90 asteen kulmassa. Tälläiselle adhd:lle tuo puoli tuntia paikoillaan on aika pitkä aika ;) Mutta hyvälle se tuntuu :)

Treenikieltoa ei tullut, joten mikään ei estä treenaamasta yläkroppaa. Jalat on toistaiseksi pelistä pois, mutta nyt voi hyvillä mielin keskittyä heikkouksiin eli olkapäihin ja leveään selkään. 
Tää viikko on tehty voimatreeniä ja jeij mitä tuloksia! :) Parina high lightina penkkipunnerrus 60 kgx5, dippikone 90 kgx7! Ensimmäistä kertaa tein penkkiä vyön kanssa ja tuntuipa hyvälle. Taidan käyttää vyötä penkatessa jatkossakin, ainakin näin voimaviikoilla. Vyö on nyt ystävä muutenkin, sen tuoma tuki tuntuu nyt todella hyvälle. :)


Paino putoaa tasaisesti, vaikka liikuntamäärät eivät olekkaan täysin alkuperäisen suunnitelman mukaiset. Kaipaisin kovasti päästä kokeilemaan porras- ja mäkitreeniä, mutta sinne ei todellakaan ole nyt asiaa. =/ Myöskin aamulenkit ovat nyt pannassa, sillä nimenomaan aamuisin selkä on kipeimmillään. =/ Tänään kokeilin tehdä aerobisen punttitreenin päälle, katsotaan ärsyyntyykö selkä puolen tunnin crossailusta miten pahasti. Pääasia kuitenkin, että dietti etenee "pienistä" hidasteista huolimatta. :)

Jaahas. Nyt ruokia tekemään. Kaksi yövuoroa olisi edessä!

Ihanaa viikonloppua! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti