maanantai 11. elokuuta 2014

Arjen haasteet

Just kun kerkesin kehumaan, kuinka tykkään rutiineista ja töiden alkaessa palaa tutut ja turvalliset rutiinit arkeen. :D Noooo kuinkas sitten kävikään. Ensimmäinen työvuoro, pyydetään jäämään iltaan saakka ja miehän suostun. Sit iski ajatus, että kääk, eväät loppu!!! Suurin harmitus johtui nimenomaan eväistä ja dietistä lipsumisesta tuon työvuoron pidennyksen vuoksi. :D 

Illasta muodostui kiireinen ja lennosta piti käydä kanttiinissa ostoksilla. Linjastolla pähkäilin, että mitä ihmettä ottaisin. Mikä olisi järkevä valinta? Ennen olisin surutta valinnut Paninin ja jonkun sokerijogurtin. Siihen ehkä vähän ah niin ihania salmiakkipääkalloja lisäksi. :D Nytpä valitsin täysjyväsämpylän juustolla ja kasviksilla sekä ruisleivän kinkulla ja kasviksilla. Sen parempaan valintaan en vaan pystynyt. 

Eli päivän toinen lämmin ateria jäi syömättä. Olisi ollut ihan liian pitkä aika jättää syöminen kotiin pääsyyn ja kanttiiniin mennessä nälkä oli jo melkoinen. Salaatteja ei enää myynnissä ollut. Eipä se leipä paha valinta ollut, hyvin riitti energiat työskennellä muutama tehokas tunti eikä mahakaan kipeytynyt tai tullut muuten huonoa oloa. :)

Kotona ohjeen mukainen iltapalarahka naamaan ja nukkumaan. Kylläpä väsytti! Uni tuli saman tien, kun pää kosketti tyynyä. :D Ja aamulla ajoissa ylös, että pääsee tallille. :D Ai jee, miten mie tykkään tästä energian määrästä!! 

Ne hyvät valinnat: aamulla proteiinipuuroa marjoilla ja mehukeitolla ja lounaaksi munakasta ja tuoreita vadelmia. :)

Arjen toinen sekoittaja on yövuorot. Nyt on kyllä pakko vähän kehua, miten hyvin onnistuin ruokailut jaksottamaan! Eikä se nyt niin vaikeeta ollut. :) Toki se vaatii pienet meal prepit ennen yötöiden alkua. Pyrin maksimoimaan unen määrän öiden välillä. Ja nyt unta tuli kiitettävästi. Ennen lomaa tuskailin sitä, että öiden välissä jäi unet todella huonoiksi. 

Onhan miulla toinenkin asia mistä pitää hieman kehua! Meillä on töissä hieman "huono" tapa tuoda herkkuja yövuoroon. Yleensä karkkia ja sitä on oikeesti reilusti! Näissä yövuoroissa oli tarjolla mm. pullaa, suklaata, salmiakkia, hedelmäkarkkeja, suolapähkinöitä ja viinirypäleitä. Onnistuin pidättäytymään karkeista!! Yhden korvapuustin söin kahvin kanssa. Samoin yhden Pihlaja karkin. Pähkinöitäkin meni vain pieni määrä. Woohooo! Mutta pakkohan se on myöntää, että kyllä mieli teki suklaata PALJON. Aatelkaa nyt tilanne: klo. on neljä aamuyöllä, väsyttää ihan hemmetisti ja töitä pitää vaan tehdä. Nälkäkin on ja siinä ne suklaat on ihan käden ulottuvilla.

Öiden välissä jää liikkuminen ihan olemattomiin. Eilen illalla oli vähän levoton olo liikkumattomuudesta johtuen. :D Tänään heräilin kahden aikoihin ja "aamupuuron" jälkeen treenijuomat matkaan ja salille! Väsymyksestä huolimatta sain tehtyä olkapäille ja etureisille huisin hyvän treenin ja energiaakin alkoi taas löytymään. :) Punttitreeni oli myös mitä parhainta korvien välin tuulettamista. Työyöt, varsinkin tuo viimeinen, olivat todella kiireisiä! Nyt väsyttää, mutta samalla on todella hyvä olo kun tuli lähdettyä jumpalle. :) Se on vaan pakotettava itsensä. Lähteminen on vaikeaa, mutta lähteminen palkitsee nopeasti. 
Aerobista treeniä ei pysty tekemään, sykkeen noustessa enemmän tulee inhottavia tykytyspyrähdyksiä. =/

Mie selvisin ensimmäisestä viikosta kunnialla. Ruokavalio piti, nestettä on mukavasti lähtenyt ja keskivartalo tiivistynyt kivasti. :) Tän viikon treenitkin on pyöräytetty käyntiin ja huomenna olisi taas tallipäivä. :) Life is good! <3

Ens kesäks tarviin isomman kasvihuoneen! Hyviä valintoja on myös itse kasvatetut kurkut, tomaatit ja kesäkurpitsat :P

4 kommenttia:

  1. Kylläpä vaatisi itsekuria olla tuollaisten herkkujen äärellä... Suunnitteletko itse aina ruokavaliosi? Musta tuntuu, et vaikka tietää periaatteet miten pitäis syödä, niin on silti helpompaa syödä liian vähän kun tarpeeks.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää nykyinen ruokavalio on toisen henkilön suunnittelema. :) Aiemmin olen tehnyt suunnitelmat itse. Oon aiemmin ollut hiilareiden vastustaja, mutta kun ne on järkevästi rytmitetty toimii keho (ainakin toistaiseksi) tosi hyvin. :)

      Ilman punnitsemista ja etukäteen suunniteltuja määriä söisin liian vähän. Puhdasta ruokaa saa syödä oikeesti PALJON. :)


      Yritän kovettaa mielen ja totaalikieltäytyä herkuista toistaiseksi :D En voi vaan tyytyä pariin karkkiin vaan kahmin niitä kaksin käsin, jos siihen tilaisuus tulee. :/ Parempi olla kokonaan ilman, vaikka kuinka mieli tekisi. :)

      Poista
  2. Kirjoittelin pitkän tarinan, mutta se hävisi jonnekin...höh. Lyhyesti siis.. olen seuraillut blogiasi jonkun aikaa, hieno muutos !! ja mikä itsekuri !! täällä parasta aikaa välilevynpullistuma leikkauksesta toipuva, joten tsemppiä selän kanssa.. käy ajoissa lääkärissä !! mulla hoidettiin pitkään lihasjumeina ja piriformiksena... en olis ikinä uskonut että magneetista löytyy pullistumaa, mutta näin pääsi käymään. Tsemppiä treeneihin ja toivottavasti selkä alkaa rauhoittua... postailehan päivän ruokia ;)

    VastaaPoista
  3. Voi miten mukavaa, kun kommentoit! :)

    Hui! Tsemppiä paljon selän kuntoutukseen! Selkävaivat osaa olla hankalia. Huomenna kuitenkin ollaan sit astetta viisaampia. :)

    Itsekuri on tosi huono! :D Yritän kehittää sitä parhaani mukaan. Pitääpä kuvailla ruokia enemmän :) Usein huomaan lautasen olevan lähes tyhjä, kun idea kuvaamisesta juolahtaa mieleen :D

    VastaaPoista