keskiviikko 12. maaliskuuta 2014

Joskus väsyttää fyysisesti ja henkisesti

Työt akuutilla osastolla on monipuolista ja koskaan ei voi tietää mitä vastaan tulee. Niin klisee, mutta totta. Aiemminkin olen maininnut, että kiirettä on ollut joulukuusta saakka, ja ei tunnu työt vähenevän. Fyysisesti jaksaa paljon, mutta työssä on myös se henkinen puoli mukana. Ihmiskohtalot, vakavat sairastumiset ja siitä toipuminen tai toipumattomuus saa joskus hoitajan henkisen puolen koetukselle. Viimeisen kuukauden aikana on isoja asioita tullut vastaan ja niiden aiheuttamaa päänmyllerrystä on ollut parasta tuulettaa liikkumalla. Harmi vaan, että aina kun eniten sitä salitreeniä kaipaisi, ei sinne ole mahdollista mennä.

Nyt tulikin salitreeneistä monta päivää taukoa ja kyllä sen huomasi. Pää ja kroppa vaatimalla vaativat liikettä. Pelkät kävelylenkit eivät näköjään vie sitä liikkumisen halua. 
Yövuoroon meno tänään, joten aamusta heti salille mars mars.
Se miun pakkomielle: selkä :D Sori lukijat :D :D
Sain muuten eilen kaverilta versa grippsit ja niitähän se piti tänään päästä kokeilemaan. Ensimmäisenä testaus käsipainokulmasoudulla: TOIMII! 25 kg:n paino pysyy kädessä ja SELKÄ tekee koko ajan töitä! Eipähän mene aikaa puristamiseen ja sormet ei oo sarjan jälkeen kipeänä kaikesta puristamisesta. :) Seuraavana liikkeenä vipuvarsilaitteessa High Row. Versat tuli testattua tässä liikkeessä jo viime viikolla ja toimii ne edelleen. Huuuuuuh mikä polte selässä, kun kunnolla tuo kyynerpäät kohti kylkiä + pieni pito ja hiiiiiidaaaaaaas käsien lasku takaisin ylös. 
Loppuun hauiksille poltetta monesta suunnasta ja treeni oli paketissa. :)
Jo eilen illalla päätin, että käyn tekemässä agilitytreenit päivällä, kun illalla on töihin meno. Yhden pikaisen radan kerkesin Uun kanssa ottaa ja vauhtia oli. :D Harmi vain, että treenit jäivät kesken. :( Olin sopinut kaverin kanssa pienet koiranruokakaupat treenin lomaan, mutta vielä kun olisin treenannut tulikin jo seuraava treenaaja koiriensa kanssa halliin. Uun vire ei enää riittänyt agilityn suorittamiseen ja jouduin lähtemään pois. Manu ressukka ei päässyt ollenkaan treenaamaan. :( 
Kyllä ottaa päähän. :( Tarkoituksella jätin aerobiset salillakin tekemättä, kun oli suunnitella treenata aksaa. Phöh, tällä kertaa maltoin kuitenkin pitää mölyt hallilla mahassani. ;) Joskus on saattanut pari rumaa sanaa lipsahtaa kaikessa kiukussa. ;)

Kun kerta kaupunkiin suunnattiin käytiin myös ruokaostoksilla. Prisma on meillä se paikka mistä tehdään yleensä ostokset. Huomaan joka kerta vilkuilevani treenivaatteita ja lisäravinnehyllyä :D Ihan kun ei jo kaapit ennestään pursuilisi tavarasta. ;) 

Ruokapuolen suosikki paikat ovat: kasvisosasto, lihahylly, rahkahylly ja kananmunahylly. :D Mainoksen uhrina olen päätynyt lisäämään kärryyn purkitettua kananmunanvalkuaista! Aiemmin olen naureskellut moiselle turhakkeella, mutta se on ihan oikeesti kätevä tuote! Kananmunia keittäessä syötän yleensä keltuaiset koirille, sillä haluan itselleni vain sitä ah niin terveellistä valkuaista. Aamupalat on ollut nopsat tehdä, kun valkuaista voi heittää pannulle paistumaan ja lisätä sitä sitten kinkun lisäksi Realin päälle. :) Ja sitä valkuaista on kätevää käyttää esim. protskupannareissa. :)


Punnitse & Säästä - avasi toisen liikkeensä Prismaan. Käydään Joensuun keskustassa niin harvoin, että en ollut aikoihin käynyt ko. liikkeessä. Nyt kun se on Prismassa, käyn siellä melkein joka kauppareissu. Suosikkeja on luomu pähkinät, sillä ne eivät aiheuta allergiaa. Varsinkin mantelit ovat olleet ongelma. Luomuversiona voin niitä syödä huoletta. :) 
Tänään mukaan tarttui CoCoVin Marjaisa -marjajauhetta. Sitä aion lisäillä mm. rahkaan sekä aamupuuroon. Mihinköhän kaikkeen muuhun sitä voisi käyttää? Vinkkejä? :)



Sain juuri kuulla, että blogeillani (eli tällä ja koirieni treeniblogilla) ja salaisia ihailijoita. ;) Paljastakaa itsenne! :) Nooooh, ei oo pakko jos ei taho. ;)

Tää lähtee nyt päiväunille ja yöksi töihin. Huomenna taas turpaterapiaa. <3

4 kommenttia:

  1. Toivottavasti työrintamalla helpottaa, tsemppiä sinne! Ei olla (onneksi) robotteja, joten aika ajoin pakostakin työasiat menee omiin tunteisiin. Hienoa, että saat siihen huomenna turpaterapiaa <3 Mie en oo vielä kokeillu tuota purkitettua valkuaista, oon vieläkin sitä mieltä, että turhakkeesta on kysymys...mutta helposti kyllä uhriudun vaikutteille ja saatan vielä sortua kokeilemaan ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei tosiaan olla robotteja, onneksi. :)

      Tuo valkuainen on miustakin edelleen vähän turhake, mutta helppous on siinä koukuttava juttu! Valkuainen on niin loistava proteiinilisä, rasvaton sellainen, ettei paremmasta väliä. Ja monikäyttöinen. :) eikä mene keltuaisia hukkaan, kun ei niitäkään voi älyttömästi koirille syöttää.

      Poista
  2. Heippa! Tulin kurkkimaan myös sinun blogia! :) Huomasinki, että oot ilmeisesti Joensuusta? Itsekin asuin sielä vuosi sitten, aion olla skarppina jos täälä vilahtelee jotain tuttuja paikkoja/juttuja Joensuusta. ;) Ja oon myös ite miettiny tuota Cocovin marjajauhejudua, kerroha sitte mimmosta se on. :) -Kirsi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka! :) Ja tervetuloa lueskelemaan :)

      Joensuusta tosiaan olen, tai tarkemmin Liperiläinen viime kesästä lähtien. :)

      Lyhyellä kokemuksella voin suositella tuota marjajauhetta. Maistuu hyvälle, oma suosikki on rahkaan sekoitettuna. Varsinkin, kun antaa sen turvota rahkan seassa jonkun aikaa, maku vahvistuu silloin kivasti.

      Poista