tiistai 23. syyskuuta 2014

Tämän hetken lisäravinteet

Talvella, kun tämä projekti alkoi, alkoi nopeasti kerääntynään erinäisiä lisäravinteita. Aiheesta on tullut kirjoitettua aiemminkin. TÄÄLTÄ löytyy ensimmäinen teksti käytössä olleista lisäravinteista.
Kun tää homma on edennyt on myös erinäisten nappien ja jauhojen kirjo lisääntynyt. Samoin on myös jo aiemmin orastanut kiinnostus ravitsemustieteisiin nostanut päätään. Ja se funktionaalinen lääketiede, kiinnostaa todella paljon näkökulmat joilla saada kroppa toimimaan optimaalisemmin.

Edelleen olen mestari sortumaan ylilyönteihin. Tulee hankittua vaikka sun mitä ja niiden käyttö jää sitten nopeasti. Viime aikoina on tullut juteltua ja luettua paljon suoliston hyvinvoinnista. Lisäksi olen huomannut tutkailevani tekstejä magnesiumista ja D-vitamiinista. Treenijuomien ja -latareiden suhteen en ole niinkään tarkka ja fanaattinen opiskelemaan aiheesta lisää. Niiden suhteen menen maus ja suositusten mukaan. Yllytyshulluna kokeilen herkästi, jos joku jotain tuotetta vähänkin kehuu.

Uusimmat hankinnat
Kaisa Jaakkola on ihminen, jota olen jo vuosia ihaillut. Oma suodatin on kehittynyt niin, etten tee kaikkea niinkuin hän kirjoittaa, mutta varsinkin eri vitamiineihin/kivennäisaineisiin/hivenaineisiin liittyvät kirjoitukset ovat kiinnostaneet jo pitkään. Suurimmaksi suosikiksi on kuitenkin noussut Kaisan kirjoitukset liittyen vatsan ja suoliston hyvinvointiin. 
Lukemisen seurauksena on tullut ajatus panostaa laatuun. Ja yritän hieman miettiä mikä olisi järkevä valinta esim. magnesiumoksidi vastaan magnesiumsitraatti. Haluan itselleni perustella miksi hankin juuri tämän nimenomaisen valmisteen enkä sitä toista purkkia siitä vierestä. Esim. magnesiumista löytyy hyvä kirjoitus TÄÄLTÄ. Vatsan ja suoliston hyvinvointiin hyvä kysymys-vastaus -tyyppinen kirjoitus on luettavissa TÄÄLTÄ.

No mutta mitäpä sieltä lisäravinnekaapista löytyykään tällä hetkellä?

Aamupalan yhteydessä monivitamiini, d-vitamiini, omegat, probiootit ja sinkki. Alla olevassa kuvassa on purkkeja enemmän. :D Osa purkkien sisällöistä menee koirille. :) Suurimmaksi osaksi hankinnat tulee tehtyä fitnesstukusta tai life -myymälästä.

 Ennen treeniä tulee "nautiskeltua" joko latausjuoma tai sitten aminohappoja (BCAA). Tällä hetkellä latausjuomana Mutant Mayhem. Yyber kovia treenejä tai äärimmäistä väsymystä taltuttamaan on edelleenkin Horse Poweria jäljellä. Mayhem on maultaa hyvää, joskin ohjeen mukaan tehtynä todella vahvaa. Horse Power maistuu rehellisesti sanottuna pahalta, mutta on yks parhaiten potkivia latausjuomia mitä olen kokeillut.  
Nyt olen jättänyt joitakin kertoja latausjuoman juomatta ja ottanut pelkästään BCAA:ta ennen treeniä. Voimaviikon treenit kulkee ilman lataria, mutta volyymiviikoilla latarista on apua.

Treenin aikana käytässä Octane makuja vaihdellen. Silloin tällöin tulee laitettua sekaan myös beta-alaniinia. Beta-alaniinia saatan ripsauttaa myös palautusjuoman joukkoon.
Treenin jälkeen se tärkein lisäravinne: palautusjuoma. Tällä hetkellä Mutantin Rehab. Joskus pelkkä protsku. Pyrin joka kerta treenin jälkeen syömään kunnon aterian vähintään tunnin päästä. Glutamiinia tulee silloin tällöin lisättyä palautusjuomaan ja joskus myös treenin aikaiseen aminohappojuomaan.

Tarkoitus olisi taas tormistautua vatsan ja suoliston hyvinvoinnin tukemisessa. Käytössä siis probiootit säännöllisesti aamuisin, mutta aion aloittaa myös entsyymivalmisteen uudelleen ruokailujen yhteyteen. Aiemmin huomasin tästä olevan hyötyä, mutta vatsan ollessa oireeton olen jättänyt entsyymit pois. Nyt taas vatsa kiukuttelee (turvottaa, ilmaa keräytyy suolistoon), joten on korkea aika ottaa entsyymit käyttöön. Jos asia vatsan ja suoliston hyvinvoinnin parantamisesta kiinnostaa enemmän kannattaa käydä aiheesta lueskelemassa TÄÄLTÄ.

Kiireisen arjen pelastajina tahdon vielä tässä yhteydessä mainita proteiinipatukat sekä puddingjauheen. Voin tunnustaa syöväni liian usein proteiinipatukoita. Ne vaan on niin näppäriä syödä lennossa mennessä vaikka kauppaan/töihin/koiratreeneihin. Itsellä ainakin nälän tunteen vie paremmin pois pureskeltava kuin juotava välipala. 

Iltapala herkutteluna on puddinpannari aivan parasta. :D

Magnesiumin otan iltaisin. Tällä hetkellä kaapista löytyy kahta eri magnesiumvalmistetta. Yhdistelmä sitraattia ja kelaattia sekä pelkkä kelaatti. Sitraattia on ollut myös, mutta vaihtelun vuoksi vaihdoin sen tuohon yhdistelmään ja pelkkään kelaattiin. Joillekkin voi sitraatista tulla vatsanväänteitä, itselleni se ei aiheuttanut mitään vaivoja. :)

Pahoittelut huonoista kuvista! Inspis tähän tekstiin tuli yllättäen Life-myymälässä shoppaillessa ja miun pitää päästä kirjoittamaan heti kun innostus on päällä. :D Muutoin jää tekstit kirjoittelematta. 

Millaisia lisäravinteita siulla on käytössä vai onko ollenkaan? Oletko tilannut koskaan vitamiineja iHerb -verkkokaupasta? Kokemuksia? :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti