sunnuntai 21. syyskuuta 2014

Motivoiva viikonloppu

Tänä viikonloppuna bodykansaa on hemmoteltu. Toki jo viime viikonloppuna, kun oli Jyväskylän sm-karsinnat. Tänä viikonloppuna on laitettu paremmaksi: sm-karsinta Tampereella ja Olympia Las Vegasissa ison rapakon takana. 

Siinä  vaiheessa, kun oma kisakipinä on syttynyt on toki luonnollista seurailla mikä on kilpasiskojen kunto ja ketä ylipäätään on lajin "huipulla" tällä hetkellä. Kun nyt n. viisi vuotta on ollut seuraamatta bodyväkeä, on tullut iso liuta uusia nimiä ja aikaa saisi kisakuvien äärellä kulumaan vaikka kuinka paljon. :) Instagram on myös loistava paikka seurailla kisoihin valmistautuvia. :)

Jos nyt ihan rehellisiä ollaan olen jopa hieman pettynyt Jyväskylän ja Tampereen kilpailijoiden kuntoon. Hienoja kuntoja toki joukossa ja KAIKKI lavalla kavunneet ovat tehneet valtavan työn. Oma silmä on kriittinen ja kyse on kilpaurheilusta. Perfektionismi nostaa päätään, joten en missään nimessä tahdo ketään loukata. Lavoilla näkyi paljon keskeneräisiä kuntoja ja myös sellaisia, että ehkä on jopa puoli  vuotta - vuosi liian aikaisin tahdottu lavalle. Toki osasyynä voi olla esim. epäonnistunut viimeistely, mutta kyllä varsinkin alakropissa oli kohentamisen varaa. Ja poseerauksissa. Salaa kotona peilin edessä poseerauksia haeskellessa voin sanoa, että helppoa se EI ole!

Tekee mieli nostaa kolme omaa bodyfitness suosikkia tähän postaukseen. :) 

Suosikki nro. 1 on Jyväskylässä kisannut Jessica Silfvernagel, joka tuli neljänneksi (-163 cm) ja lunasti näin paikan sm-kisaan. 
Jessican kunto ei ollut valmis vielä Jyväskylässä ja toivon hänen saava itsensä kireämmäksi sm-kisoihin. Ihailen kuitenkin suuresti tämän nuoren naisen taistelutahtoa! Hänellä on ollut terveyden kanssa ongelmaa ja nämä ongelmat ovat opettaneet paljon uutta nimenomaan ruokailujen osalta. Jessican blogi löytyy TÄÄLTÄ.

Suosikki nro. 2. on Jyväskylässä niinikään kisannut Noora Huhtala (+168cm). Noora sijoittui toiseksi heti Elin Hasselin jälkeen.
Tykkään Nooran fysiikasta, muuta sanottavaa ei vain ole. :D

Kolmas suosikkini oli Tampereella tänä viikonloppuna sarjansa (-168 cm) voittanut Hanna Saario.
Lihasta löytyy kiitettävästi ja sopusuhtaisesti. Todella kaunis kokonaisuus. Odotukset ovat korkealla sm-kisojen suhteen. :)

Olihan molempina viikonloppuina paljon muitakin upeita kuntoja lavalla. Nämä kolme kuitenkin omat suosikkini nimenomaan bodyfitnesslavoilta. :) Ketkä olivat Sinun suosikkeja? :)

Rapakon takana kaikki on isompaa. En edes juurikaan seuraa ammatilaisten kilpailuja saatikka sen enempää tunnista heitä, mutta kaksi on mielestäni ylitse muiden. Nicole Wilkins (Figure) ja Dana Linn Bailey (Physique). 

Nicole voitti neljännen perättäisen olympia-tittelin ja teki näin historiaa. Kovan vastuksen antoi Candice Keene. Omaan silmään tuo Nicolen fyysiikka on parempi. Paljon lihasta naisellisessa paketissa.
kuva: bodybuilding.com
Dana Linn Bailey on hallinnut Olympiaa, mutta nyt oli hänen vuoro jäädä toiseksi. Voiton vei siis tänä vuonna Juliana Malacarne.
kuva: bodybuilding.com
Juliana oli selkeästi isompi. Mie kun tykkään siitä tasapainoisuudesta, tykkäsin näinollen Danan kunnosta enemmän.

Hahhaa :D Tästä postauksestahan tuli kuin tulikin sellainen mitä monet ovat arvostelleet. ;) Mutta edelleenkin, lajin henki on arvostella! Etsiä virheitä ja sijoitukset menee parhaimman kokonaisuuden ja kireyden aikaansaamalle kilpailijalle. Niin se vain menee. Ja ei, en jaksa vääntää aiheesta enempää. Tämä olkoot mielipidepostaus, joka sisältää vain omia mielipiteitäni. Ja niitä fysiikoita, joita itse lähden rakentamaan ja tavoittelemaan.

Siinäpä sitä tavoitetta omiin treeneihin! Hyvää ja tehokasta alkavaa treeniviikkoa kaikille! Miulla ois vielä kaksi yötä töissä valvottavana.

2 kommenttia:

  1. Hanna <3 Oli miun suosikko jo ennenkun ite edes haaveilin omista kisasuunnitelmista! Näytti pienemmässäkin lihasmassassa upealta mut nykynen kunto on killeri! Upea nainen!

    VastaaPoista
  2. Hanna on upea! Ihmettelen miksi en ole aiemmin häntä "huomannut". Parempi kuitenkin myöhään kuin ei milloinkaan. Esimerkillinen kunto, siinä suuri motivaattori omiin treeneihin. :)

    VastaaPoista