tiistai 15. huhtikuuta 2014

"En aio noudattaa mitään varsinaista ruokavaliota. Ruokani ei tule enää kulkemaan puntarin kautta"

Noin kirjoitin tähän samaiseen blogiin tammikuussa, kun projekti oli aluillaan. Lisäksi löytyi tämmöinen lausahdus: Ehkä alan oppia, että kohtuus kaikessa ja kaikkiin muoti-ilmiöihin ei tarvitse lähteä mukaan?

Kuinkas sitten kävikään? Ei mututuntuma riittänyt ja tulokset eivät olleetkaan toivottuja. Niinpä väkertelin ruokavalion ja nyt todellakin kaikki ruoka mitä suuhun menee, kulkee puntarin kautta. Koskaan ei pitäisi sanoa ei koskaan. Tulipahan sekin taas todistettua.

Monta kertaa olen havahtunut siihen, että kuinka tosissaan ja suurella innolla tähän "projektiin" suhtaudun. Joo, edelleen kirjoita ja puhun projektista, en vielä menisi tätä elämäntavaksi nimittämään. Sitten kun olen vuoden verran tällä kaavalla mennyt, voin hyvällä mielellä puhua elämäntavasta. Nyt tämä on vielä alkuhuumaa.

Edellisessä postauksessa suunnittelin kalorimääriksi 2000 ja 1800 kcal. Päädyin kuitenkin hieman alentamaan kaloreita, eli treenipäivänä kalorit on siinä 1800-1900 kcal ja lepopäivänä 1600-1700 kcal. Kalorilaskurin mukaan kulutukseni olisi 1870 kcal, jolloin en siis lihoisi enkä laihtuisi. Eli laskujen mukaan, pitäisi ruokavalion kalorimäärät olla sellaiset, että tulosta pitäisi kaiken järjen mukaan tulla.

Aloitin jo sunnuntaina hieman totuttelemaan uuteen ruokavalioon. Aamuisin ole ollut melko huono syömään ja puuro + mehukeitto/marjat + rahka/valkuainen tuntuu todella isolta määrältä syödä heti herättyä!
 
Aamupala ja aamu"lääkkee" ;)

 
Ootteko ikinä ajatellu miten iso määrä 200g kasviksia on? Varsinkin jos syö salaattia, jossa myös kurkkua, tomaattia, kurkkua tms. sen 200 g. Se on muuten iso määrä! :D Eli lounas ja päivällinen on myös määrällisesti isoja, mutta itselleni ei niistä tule yhtä täysi olo kuin aamupalasta. 
Tuossa annoksessa ei oo kasviksia 200g, mutta tuolta näyttää nykyiset ateriat.

200g salaattia ja seiti-pelon voitto! Oon kartellut seitiä kiitos kouluruokailun, mutta sehän on itse tehtynä oikeesti hyvää.
Lepopäivinä puuttuu toiselta lämpimältä aterialta (lounaalta) riisi/pasta/peruna tms. Siinäpä se kalorivaje tuleekin ja silloinhan ei myöskään palautusjuomaa tule nautittua. 

Välipala ja iltapala ovat jokseenkin samanlaiset. Rahkaa tai valkuaista, marjoa/marjasosetta/hedelmää/mehukeittoa ja pähkinöitä. Voin myös nautiskella esim. vähähiilarisen protskupatukan tai protskujuoman.

Vaikka syömistä on määrällisesti paljon, kurnii maha nälkää aika nopeasti. On vissiin maha parka niin venynyt isojen ruokamäärien vuoksi, että se on nyt ihmeissään kun sapuskaa ei tulekkaan mahalaukun täydeltä. Vai onko tää nälkä psyykkistä? Kun ruokamäärä on rajoitettu tekee päänuppi tepposet ja antaa ymmärtää että nyt on nälkä.

Niin se elämä taas pyörii ruoan ympärillä. :D On muuten opettelua älytä syödä lämmin ruoka tälleen lomalla/vapaapäivällä ollessa. Tänään otin mukaan ensimmäistä kertaa ikinä omat eväät, kun lähdin treenihallille koirien kanssa ja siitä jatkoin kaupunkiin asioille. Söin siis autossa kuin parempikin fitnessmimmi ja naureskelin tilanteelle hiljaa itsekseni. ;) 
Eväät mukana.
Aikatauluttaminen on toinen, joka luo haastetta. Esim. eilen venähti lounas tosi myöhäiseksi ja tänään taas söin sen ennen "välipalaa" ja välipalankin vetäisin ehkä turhan nopeasti lounaan jälkeen. Työpäivinä ruokailujen aikatauluttaminen tasaisemmaksi on paljon helpompaa. 

Tulossa on mm. koiranäyttelyreissuja. Niille sitten ilmeisesti kylmälaukkuun pakkaan eväät ja eikun menoksi! Hyvästi sämpylät, grillimakkarat ja huoltoaseman tarjoilut! Entäpä toukokuun lopun Venäjän reissu? Eväät sinnekkin? Vissiinkin joo. En oo vielä niin pitkälle tarkemmin suunnitellut. Muitakin pidempiä koirareissuja on suunnitteilla. Tälläisiin reissuihin olisikin kivaa saada vinkkejä? Kuinka toimitte ruokavalioiden kanssa reissussa? Koiranäyttelymatkat ovat "hieman" erilaisia kuin normaalit lomareissut ;) Etukäteisvalmisteluja on tehtävä hieman paremmin kuin lomakohteeseen mennessä, jossa kauppa on oletettavasti lähettyvillä. ;) Vai teettekö poikkeuksen ja syötte mitä nyt satutte reissussa saamaan käsiin?

Vaikka uuden ruokavalion kanssa elo on vielä uutta ja ihmeellistä ja tuskailen vaa'an kanssa pelailua on olo ihan superenerginen! Oon tehny jo pihalla hommia (haravointia), pessyt ikkunoita, treenannut koiran kanssa, siivoillut, valmistellut ruokia ja tehnyt hyviä treenejä salilla. Ei oo tullu sohvalla makoiltua viime päivinä. Kun yksi puuhastelu loppuu, mietin mitä tekisin seuraavaksi. :D Toivottavasti tää energisyys jatkuu!

Eiköhän tämä riitä tällä kertaa. Nyt vähän pihahommia ja illalla salille väsyttämään olkapäät! Morjens! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti