keskiviikko 1. lokakuuta 2014

Lupa myönnetty

Nyt on treenipostauksen paikka! Eilen oli fyssarikäynti ja lopputuloksena lupa aloittaa kunnolla systemaattiset jalkatreenit voimatasoja nostaen. Ei enää sarjojen lopettamista kesken ja tyttöpainoilla heilumista. ;) Tai no ne tyttöpainot jää, kun en isommilla jaksa :D
Tästä lähdetään
Positiivista on, että vaikka edelleenkin koskee, on kipupiste enää yhdessä pienessä kohdassa, treenit (ne kevyet) eivät ole kipeyttäneet enempää ja juokseminenkin sujuu jo kivuitta. Kipupiste on nyt vain ja ainoastaan pakarassa. Hermokudos on edelleen ärsyyntynyt ja aiheuttaa ne pahimmat kivut. Liike on tähän parasta lääkettä. Ja ne tylsät kotijumpat.

Rajoitteita kuitenkin on. Nou nou -listalla on maastavedot ja box-kyykyt. Alaselkää on nyt suojeltava ja välilevyille ei turhaa painetta. MUTTA sallittua on takakyykky, etukyykky, askelkyykyt (smithissä suositelluinta), prässi, hack ja kaikki muut kinttulaitteet! Eiköhän noilla liikkeillä saada jalat kehittymään ja voimatasot takaisin sinne missä ne olivatkin. Smithissä tehtävään askelkyykkyyn loistava vinkki: liike bulgarialaisena askelkyykkynä takajalka STEPPILAUDALLA (ei penkillä!!) ja etummaisen jalan päkiän alle pieni painokiekko. Ottaapa muuten pakaraan napakasti. Kokeilkaas. :)

No mutta koska lupa heltisi eilen, olikin tänään juuri sopivasti jalkapäivä. ;) Kyllä huomaa, ettei jalkojen treenaamiseen ole tällä hetkellä mitään tiettyä "ohjelmaa". Tuli valinnanvaikeus mitähän liikkeitä sitä tekisi. Kaikkea ei voinut haalia. :D Tälläista tuli tehtyä tänään.

Takakyykky 40 kgx15 50kg x12 55kg x12
Prässi 50 kg x15, 70 kg x15,15 70kg --> 50 kg x15+15
Bulgarialainen askelkyykky smith 10kg x 12/jalka x3
Reiden ojennus 10kg x15,15 10kg --> 0kg (=pelkkä laite) 15+20
Pohkeet istuen 25kg x 20,15,15

Kyykky vapaalla tangolla pienet 1,25 kg:n kiekot kantapäiden alla. Prässi on ihan upouusi Panattan prässi. Huikeen hyvä!! Siinä saa loistavan asennon otettua tälläinen selkävaivainenkin ja jalat saa aseteltua just siihen asentoon kuin omalla kropalle parhaiten sopii.

Tarkoitus olisi treenata jalkoja nyt kahdesti viikossa. Josko alkais tulostakin tulla? :) 
No pain no gain!


2 kommenttia:

  1. Oi mie oon niin iloinen siun puolesta! Tsemppiä, malttia ja voimia etenkin jalkatreeneihin ja toki myös kaikkiin muihinkin! Siitä se taas lähtee :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anna! :) :)

      Jotain hyvää tässäkin "vammassa" on ollut. Treenien laatu on parantunut huomattavasti, kun on pitänyt opetella tarkempia tekniikoita liikkeessä kuin liikkeessä.

      Vain toinen punttitreenaaja ymmärtää sen onnen tunteen, kun esim. jalkatreeneissä koskee ja kivusta huolimatta jaksaa puristaa vielä pari toistoa lisää. Tänään kävely on aika kankeeta, huomista en halua edes ajatella :D

      Suunta ainoa on ylöspäin! :)

      Poista