tiistai 30. syyskuuta 2014

Maistuisiko pala suklaata?

Matkija-apina kun olen, päätin testailla raakasuklaan tekemistä vuosien tauon jälkeen. Superfoodit, raakasuklaat ym. ovat räjähdysmäisesti levinneet. Itse kokeilen ensimmäisen kerran raakasuklaan valmistusta, kun superfoodit tekivät Suomen maalle tuloaan ja Jaakko Halmetoja oli esillä kaikkialla.

Vuodet ovat opettaneet sen verran, että osaan näihin uutuusjuttuihin suhtautua vähän rauhallisemmin. Superfoodit ja terveyslähtöinen ajattelu on oikeasti tosi hienoa, mutta en tykkää siitä mediamyllytyksestä ja hehkuttamisesta kaikkialla. Ja kuten urheilulisäravinteissakin, myös superfoodeissa MAKU ratkaisee. Kenen mielestä maca on OIKEASTI hyvän makuista?? Makuasioilla ei toinna kiistellä, mutta oma mielipiteeni on vaikka siitä paljon puhutusta/hehkutetusta macasta HYI YÖK! Hyviäkin juttuja löytyy, esim. pehmeät ja tuoreet gojimarjat on herkkua! :)

No mutta jospa nyt siihen suklaaseen kuitenkin. Mikä siinä raakasuklaassa niin äärettömän hyvää on, että sitä kannattaisi syödä? Oottekos muuten tiennyt, että raakasuklaalla on ihan omat nettisivut? Käys vilkasee TÄÄLTÄ

Yksinkertaistettuna raakasuklaa on suklaata, joka valmistetaan puhtaista ja prosessoimattomista raaka-aineista. Käytännössä se valmistetaan raaka-aineista, jotka tunnetaan superfoodeina. ;) Raakaa kaakaota, macaa, kylmäpuristettua kookosöljyä ja kaakaovoita. Merkittävämpänä erona kuitenkin "tavalliseen suklaaseen" on se, että raakasuklaata ei kuumenneta. Raakasuklaassa ei ole valkoista sokeria eikä muitakaan lisäaineita. Siitä saa elimistölle tärkeitä rasvahappoja sekä ravintoaineita (= vitamiineja, mineraaleja, aminohappoja, antioksidantteja).

Itse valitsin helpon tien raakasuklaan maailmaan. Helpointa olisi ollut ostaa suklaa valmiina, mutta halusin tehdä sitä itse. Ihan vain siksi, että sen tekeminen on niin helppoa, että miekään on voi siinä epäonnsitua. ;) Siispä mars mars Punnitse ja Säästä kauppaan ja sieltä kainaloon CocoVin Raakasuklaan valmistuspaketti!




Helpommaksi ei vois homma enää muuttua. Ohje on maailman yksinkertaisin. Yksinkertaisuudessaan raaka-aineet sekaisin vesihauteen lämmössä ja sitten vain annostelu kippoihin ja kipot jääkaappiin/pakastimeen jähmettymään. Jopa mie osasin! ;)
Kaakaovoi vielä rakeina...
Vesihauteen lämmössä suklaasta tuli juoksevaa ja sinne vain sekaa gojimarjoja. Voisi käyttää myös vaikka taatelinpaloja, kuivattuja marjoja, pähkinää... mitä vaan keksit! :)

No entäs se tärkein? Se maku? Makuraatiin pääsi J sekä miun äiti. :D Ja kommentit oli positiivisia! Maku on verrattavissa tummaan suklaaseen ilman suuhun jäävää joskus jopa kitkerää jälkimakua. Kitalakeen ei myöskään tule ällöttävää rasvakerrosta. Toiveena oli, että seuraavalla kerralla ei gojimarjoja vaan jotain muuta. 

Onnistunut kokeilu! Suosittelen kokeilemaan! Tästä kokeilusta motivoituneena taidan ostaa tarvittavat raaka-aineet erillisinä (sillä tuo pakkaus on melkoisen hinnakas) ja tehdä toistekkin itse suklaata ja etsiä ne kaikista mieluisimmat maut. :)

Tuon pakkauksen mukana tulevat kipot olivat isot, pienemmätkin olisi riittäneet. Jatkossa taidan tehdä suklaan silikoniseen jääpalamuottiin sekä levittää ohueksi levyksi lautaselle. :) Kupillinen kahvia ja pala raakasuklaata = NAM! Itse en edes kaipaa kerralla enempää. :) Rehellisyyden nimissä ei tuota voi kuuna herran päivänä verrata Fazerin Siniseen, mutta eihän se ole tarkoituskaan. Tälle sokerihiirelle riittää yksi pala päivässä.

Lopuksi on mentävä asiasta kukkalaatikkoon. Tänään on fyssarilta saatu lupa jatkaa tosissaan jalkojen treenaamista!!!!! Tietyt liikkeet on poissa pelistä, mutta nyt saa ruveta kasvattelemaan piffia koipiin! HAPPYY!!!!!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti