maanantai 25. tammikuuta 2016

Syömistä ilman paperia.

 Ah miten nautin kiireettömistä aamuista. Siitä, että saa syödä aamupalan kaikessa rauhassa ja selailla Internetin ihmeellistä maailmaa. Tällä kertaa löydöksenä oli seuraavan haastattelu. Mun suosikkikirjailija Kaisa Jaakkola puhumassa aiheesta, joka itseäni on kiehtonut ja kiinnostanut monia vuosia. Kaisa on nyt muutenkin ollut paljon mediassa, sillä hän julkaisu uuden kirjan.

Mikä minua tuossa Kaisan "ideologiassa" kiinnostaa eniten? Se, miten opetella tekemään järkevät ruokavalinnat ILMAN vaakaa ja kalorien tai makrojen laskemista. Ja tämä kaikki ilman, että paino ja kehonkoostumus karkaa käsistä. Löytää rentous ja ruoasta nauttiminen ilman huonoa omaatuntoa.

Huom. Kisoihin valmistautuminen on asia erikseen, silloin on paperille kirjoitettu ruokavalio ja vaa'an käyttö perusteltua, mutta nyt haluan keskittyä ei kilpaurheilijan elämään ja arkeen. 
Ja kyllä, joskus on ihan kenen tahansa meistä järkevää istahtaa alas pohtimaan oman ruokavalion sisältöä ja kirjoittaa se ylös ja jopa käyttää syödyksi tarkoitetut eväät vaa'an kautta ihan vain nähdäkseen miten paljon niitä kaloreita tuleekaan ja mikä on todellinen makrojakauma. Antaahan se viitteitä siihen mikä saattaisi olla vikana jos ruokavalio ei toimi.

Paperilla oleva ruokavalio kiinnitettynä jääkaapin oveen on opettanu miulle paljon. Konkretiaa siitä, minkä verran (puhdasta)ruokaa on varsin maltilliset ellei jopa pienet kalorimäärät. Kirjoitetun ruokavalion avulla löytyi myös kropan kompastuskivet ja ongelmat ja joihinkin löytyi ratkaisu. Ruokavalio paperilla opetti myös sen, että meistä jokainen on yksilö vaikka tietyt perusasiat on olemassa jokaisen elimistön toiminnassa. Miehän meinaan taas innostua :D 

Terveellisyys ja monipuolisuus on kaiken a ja o. Prosessoimattomuus erityisen huomionarvoinen asia, kun haluaa voida hyvin! Tämän jos mahdollisimman moni ymmärtäisi. Eikä se puhtaan ja prosessoimattoman ruoan tekeminen ole vaikeaa ja kamalasti aikaa vievää.

Miun oma mies on mainio esimerkki, mitä pieni "ravintovalistus" on saanut aikaiseksi. Hän on monta kertaa sanonut, miten töissä on parempi olla kun on monipuolista ja kotona valmistettua ruokaa eväänä ja ilta ei mene mussuttaessa vaikka sun mitä huttua. Tekemällä oppii! :)

Eilen illalla Facebookista osui silmiin Personal Trainer Martin projekti yhdessä Miia Kosusen kanssa. Tarkoitus on laittaa Miiaa kuosiin ja nyt oli Miian vuoro kertoa ruokavaliosta. Voit lukea blogitekstin täältä. Omaan silmään osui monta asiaa, jotka Miian ruokatottumuksissa on ollut juuri samoin kuin hyvin monella muullakin. Liian pitkät ruokailuvälit ja syömiset vaikka sun mitä hevonhumppaa. Miian tämän hetkinen ruokavalio on mukavan monipuolinen ja syömistä riittää ilman että kaloreita överisti saatikka liian vähän. Kannattaa ottaa oppia.

Jos tähän loppuun tekis pienen koosteen siitä miten itse olen nyt syönyt ilman kirjoitettua ruokavaliota. Ja hei! Viimeksi tänään sain ystävältä palautettu että ei oo ylimääräistä vyötärölle kertynyt! :)


 Aamupalavaihtoehtoina: luomuruisleipää kalkkunalla ja paprikalla + marjarahkaa. Tai perus kaurapuuro marjoilla ja siihen kylkeen tai sekaan vielä proteiinia. NAM!


Kasviksia, hedelmiä, couscousta, riisiä, salaattijuustoa, tsatsikia ja tottakai eri proteiininlähteitä on löytynyt lautaselta päivittäin. Myös keitot päivän yhtenä ateriana on ollu POP, mutta ne ei oo kerenny kameran lissin eteen. :D



 Ulkona syöminen on luksusta ja laatuaikaa oman puolison kanssa. <3  Maailma ei kaadu herkutteluun ravintolassa silloin tällöin. :)







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti