keskiviikko 15. lokakuuta 2014

Kenkiä kenkiä kenkiä

Fitnesskisaajat sanoo, että kisoihin valmistautuessa tulee poseerausharjoitukset aloittaa aikaisin. Koskaan et voi aloittaa posetreenejä liian aikaisin, etkä voi tehdä niitä liikaa. Ja poseerauksiin kuuluu naisilla oleellisesti myös kengät, huiman korkeakorkoiset "lasikengät". 

Vaikka oma kisa-ajatus on vasta ajatusasteella, tosin ääneen jo lausuttuna, en vaan malta olla katselematta fitnesskenkiä. Kisojen seuraaminenhan ei tietenkään yhtään helpota tälläistä naisille tyypillistä uusien kenkien himoa. Huvittavaahan tässä on, että haaveilen 10 sentin koroista, vaikka en käytännössä KOSKAAN käytä korkkareita :D Koiraharrastuksissa ei nuo korkokengät oikein toimi ;) Puhumattakaan pituudesta. Kun varressa on pituutta jo omasta takaa se 176 senttiä ei tee mieli kovin korkeita korkoja käyttää. Se ei vaan ole käytännöllistä. :D

No pain no gain ja se ken leikkiin lähtee se leikin kestäköön. Siispä olen vakavasti harkinnut kenkien hankkimista. Silläkin uhalla, että näytän rumalta bambilta liukkaalla jäällä. Ei kovinkaan kaunis ajatus, iuuuh.

Ihan mutkatonta kenkien hankkiminen ei kuitenkaan ole. Fitnesskilpailuihin soveltuvia kenkiä ei myydä ihan jokaisessa kenkäkaupassa. Fitnessmessuille ei tullut lähdettyä, jossa olisi voinut hypistellä kenkiä... Onneksi on Internetti, blogit ja erinäiset keskustelupalstat! Ja hallelujaa kuka onkaan keksinyt nettikaupat! Johan rupes monoja löytymään. 

Ifbb:n nettisivut valistavat kisakengistä sen verran, että  " Kilpailija voi itse valita kenkien värin ja tyylin. Pohjan paksuus saa olla enintään 10 mm (1 cm) ja piikkikorko korkeintaan 120 mm (12 cm). Korokepohjakengät (ns. tolppakorko) ovat ehdottomasti kielletyt."
Ensimmäisenä kiinnitän huomion tähän väri ja tyyli asiaan. Väri olisi vapaa, mutta kaikilla on ne läpinäkyvät "lasikengät". Treenatahan voisi kengissä kuin kengissä, mutta onhan ne hieman pornahtavat pleaserit kauniit. :) 

Väri on päätetty ja koron korkeus päätetty 10 cm. Siitä 10 sentistä on "turvallista" aloittaa ;) Aatelkaa nyt, 176 pitkä mimmi ja siihen lisäksi 12 sentin korot! Voi apua :D Ehkä eniten mieltä painanut asia on, että kengät nilkkaremmillä vai ilman? Nilkkaremmillisiä näkee enenevissä määrin. Moni kuitenkin kehuu, että oikean kokoinen pleaser jalkine pysyy hyvin jalassa ilman nilkkaremmiäkin. Omaan silmään juurikin tuollainen nilkkaremmitön on se kauniimpi vaihtoehto.
10 cm:n korko
kuva: Biancaneve
 
11,5 cm:n korko
kuva: Biancaneve


Nilkkaremmillä
kuva: Gazoz

Toisenlainen nilkkaremmivaihtoehto
kuva: Gazoz

Mikä kengistä on siun suosikki? Itse olen kallistumassa eniten tuohon ensimmäisen kuvan mukaiseen kenkään. Millä perusteella valita koron korkeus? 10 cm vs. 11,5 cm.

3 kommenttia:

  1. Itsellä on juurikin tuollaiset ekan kuvan mukaiset kengät. Hyvin pysyy popot jalassa ilman remmiä ja muutenkin ovat tosi hyvät kävellä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tilasin nuo kengät ja ne eivät lestinsä puolesta käy jalkaani mitenkään. Seuraavaksi kokeiluun menee nuo Galat, sillä niissä on leveämpi lesti kuin Caress mallissa. Ja jos nekään ei mene miun jalkaan, en tiedä mitä teen :D

      Poista
  2. Aa, sitten korjaan, mulla siis Flair 401 mut hyvin ton ekan mallin näkönen. Noi munkin kengät vaikutti hyvin kaposelta alkuun mut meni kuitenkin jalkaan eikä tunnu yhtään epämiellyttävälle. Toivottavasti sulle löytyy sopivat kengät! :)

    VastaaPoista