sunnuntai 16. helmikuuta 2014

Muoti(kiro)sana fitness

Tämä aihe puhututtaa nyt monessa blogissa ja mediassa. KAIKKI on nyt yhtä fitnesstä. Fitness sitä ja fitness tätä, ärsyttää! Paljon parjataan bikini kisaajia, kun eihän se ole edes urheilua! Ja sitten puolestaan body fitness puolen kisaajia mollataan, haukutaan rumaksi ja miesmäiseksi ja ties mitä muuta.

Hei haloo! Ettei se nyt vaan ois taas kerran se kateus, joka laittaa sanomaan asioita rumasti. Ja kaikista eniten ärsyttää ne mollaajat, jotka eivät oikeasti tiedä mitään treenaamisesta, ravitsemuksesta ja muutenkin kurinalaisesta tavoitteisiin pyrkivästä elämäntavasta. 

Itse ihailen suuresti fitnesslajien kilpailijoita. Kaikkien treenitapoja ja bulkkauksia tai diettauksia en välttämättä täysin allekirjoita, mutta se kurinalaisuus on upeaa! Se, että jaksetaan viikosta, kuukaudesta ja vuodesta toiseen syödä oikein, treenata niin että tulosta tulee, levätä sekä pyörittää normaalia arkea siinä samalla. Vaatii tahdonvoimaa ihan oikeesti!

Vaatii myös pääkopalta paljon, kun joutuu kuulemaan mitä typerämpiä kommentteja. :( Kisoihin valmistautuessa pää on jo muutenkin kovilla ja siihen sitten lisätään vielä typerääkin typerämmät kommentit. Ihan oikeesti, eikö voisi tsempata ja kehua miten hienoa työtä kisoihin valmistautuva on tehnyt? Saako esim. yleisurheilijat arvokisoihin valmistautuessa kuunnella yhtä hölmöjä kommentteja kuin fitnessturheilijat?

Phuuh, pieni avautuminen nyt sitten tästä aiheesta myös miulta. :D On tässä buumissa onneksi myös hyvääkin. :) Ihmiset ovat pahoista puheista huolimatta valveutuneempia terveellisesta ravitsemuksesta ja liikuntaharrastukset ovat lisääntyneet. Salit pursuilevat uusia ryhmäliikuntatunteja ja -liikkujia, kuntosalin puolella on kaiken ikäisiä treenaajia. Hieno juttu! Saan omassa työssäni harmitella päivittäin, mitä huonot elämäntavat tekevät ihmiselimistölle. Itsestä huolehtiminen kannattaa!

Tämä päivä on laittanut taas päässä raksuttamaan ja miettimään omia tavoitteita. Oon taas tehnyt kolme kiireistä yövuoroa ja olo on kuin jyrän alle jäänyt. Suunnitelmissa oli lähteä salille, mutta nukahdin sohvalle. Syömiset ovat olleet tänään ihan mitä sattuu. Huomenna on se perusmaanantai, jolloin otetaan itseä taas niskasta kiinni? 

Olen ihminen joka tarvitsee tavoitteita. Siispä julkaisen nyt yhden konkreettisen tavoitteen: juhannukseen mennessä, tästä kropasta häviää 10 kg. Aikaa on paljon ja pudotettavan painon määrä kohtuullinen. Kliseinen lausahdus mutta menkööt: kesäkuntoon 2014! :D




 Mukavaa ja tavoitteellista alkavaa viikkoa! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti