sunnuntai 23. helmikuuta 2014

Hifistelyä?

Tunnustaudun hifistelijäksi. Innostun aina täysillä uusista jutuista ja tuotteista ja hamstraan kokeiluun milloin mitäkin lisäravinteita. Valitettavan usein käy kuitenkin niin, että parin kokeilun jälkeen jää pussit ja purkit lojumaan keittiön laatikoihin.

Nyt kun oon niin hyvin tsempannut treenien ja syömisten suhteen, tsemppaan myös niiden lisäravinteiden suhteen myös. Toisin sanoen, ennen ostamista mietin kaksi kertaa tarvitsenko tuotetta oikeasti ja tuleeko se käytettyä loppuun. ;)

Tällä hetkellä lisäravinteita käytän seuraavalla tavalla:
Satu <3 nettishoppailu :D
Fitnesstukusta saa kivasti mm. vitamiineja isompina määrinä kerralla :)
- Aamupalan yhteydessä sinkkiä, monivitamiini, omegat, d-vitamiini. Nyt flunssaa pakoillessa on käytössä myös c-vitamiini. Probiootteja pitäisi käydä ostamassa lisää.
- Töihin pakkaan mukaan omega kapseleita 1-2 kpl. Jos kovin väsynyt olo, kulkee mukana myös Energy (= b-vitamiini poretabletti).
- Protskujauhetta. Massilta tilattu stracciatella -maku on namia!! :P Vaihtoehtoisesti saatan tehdä myös puddingia. Je hei! J tykkää myös minttu-suklaa puddingista! Ja siitä saa tehdtyä tosi nameja vohveleita :P Protkujauhe on tosi kätevää myös töissä välipalana.
- Ennen treeniä latausjuoma.
- Treenin jälkeen aminohappojuoma ja kotiin päästyä oikeaa syömistä tai protskujauhetta + hiilaria esim. hedelmästä.
- Illalla nappailen vielä sinkkiä ja magnesiumia (jos muistan ;) )

Aamulääkkeet :D
Eli tällä hetkellä ei käytössä kovinkaan suurta arsenaalia ole. Treenin aikana nautittavaa aminohappojuomaa oon miettinyt. Samoin esim. BCAA kapseleita aamuun ja ennen treeniä nautittavaksi. Kannattaako? Mielipiteitä otetaan vastaan. :)

Uteliaisuuttani kirjailin yhden päivän ruoat kalorilaskuriin. En ollut punninnut eväitä, joten määrät arvioin ja varmasti niissä heittoa oli. Enimmäkseen kuitenkin kiinnosti hiilareiden, protskujen ja rasvan suhde. Lopputulos oli se, että makrokuvaaja näytti varsin samanlaiselta kuin kalorilaskurin oletuskuvaaja. :D
Hiilaria tulee syötyä päivässä about 200 g. Siitä voisi kyllä hieman nipistää ja ottaa tilalle enemmän kasviksia/marjoja/hedelmää. 

Erään kauppareissun saalis
Herkutella voi myös fiksusti :)
Kaloreita kertyi myös oletuksen mukainen määrä. Toki tässä voi heittoa jonkun verran olla. Positiivista on se, että nyt kaloreita kertyi arviolta riittävä määrä suhteutettuna miun pituuteen, painoon ja päivän aktiivisuuteen. Ennen ongelmana oli se, että olin syöväni riittävästi mutta aina jäi kalorivaje ihan liian suureksi. Mitä tässä vuosien aikana on tapahtunut?!?!? :D

Tavoitetta (juhannukseen mennessä -10 kg) ajatellen en aio vetäistä kaloreita juurikaan matalammaksi. Tällä hetkellä uskon ja luotan vahvasti siihen, että ruoan siistiytyminen (ei eineksille, vähemmän makeaa) ja liikunnan lisääntyminen saa toivottuja tuloksia aikaan. Sellaista muutosta kuitenkin aion tehdä, että hiilareita vähemmäksi (vuorokaudessa 120-150 g) ja protskua enemmän. Katsotaas noilla keinoin, mitä vaa´an lukemalle tapahtuu. :) Ajatus aineenvaihdunnan jumahtamisesta on mielessä, ja sitä en kiitos todellakaan halua!

Ehkäpä vois joku päivä ihan suunnitellusti käyttää kaikki syömisen vaa´an kautta (joo, jossain vaiheessa oon sanonu, että ruokaa en rupea punnitsemaan :D ) ja tarkemmin katsoa, mitenkä verran tuleekaan syötyä. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti