torstai 2. huhtikuuta 2015

Ensimmäistä kertaa -postaus

Ei oikein mielikuvitus laukannut tuon otsikon kanssa. :D Mutta ajattelin kuitenkin naputella postauksen, jollaista en ole ainakaan tämän blogin historiassa aiemmin tehnyt. Nimittäin ruokaohjeen! Joka ei ees varsinaisesti ole ruokaohje. :D 

Idea lähti sosiaalisen median kautta. Nythän on a) mediaseksikästä postailla erinäisiä fitnessruokakuvia ja b) superfoodit ja muut luonnon yyberterveellisyydet ovat kova juttu. 

Terveelliset eväät ovat oleellinen osa tätä fitnesshommaa. Kuitenkaan aina ei riitä, että syöt sen mitä paperissa käsketään. Itse ainakin haluan (edes joskus) kiinnittää huomiota ravintorikkauteen ja miettiä oikeasti ravintosisältöä. Eilisen päivän sana oli lehtikaali. Lehtikaali ei ole mitenkään uusi tuttavuus. Olen vain hemmetin laiska kokkaamaan ja pysyttelen usein niissä tutuissa ja turvallisissa, ennen kaikkea NOPEISSA, eväissä. Seli seli..Tiedetään..

Nopealla googlauksella Wikipedia osaa kertoa lehtikaalista seuraavaa: Lehtikaalissa on paljon rautaa ja C-vitamiinia, sekä karoteenia, kalsiumia ja proteiineja. Lehtikaali on tunnettu myös runsaasta K-vitamiini pitoisuudestaan. Lehtikaalin energiasisällöstä 39 prosenttia tulee proteiineista, kun sama luku esim. keräkaalin kohdalla on vain 20. 

Ensikosketus lehtikaaliin oli muutama vuosi takaperin. Silloin sitä sai etsimällä etsiä kaupasta, toisin kuin nyt kun sitä on miltei kaikissa marketeissa myytävänä. Vuosia sitten halusin ehdottomasti tehdä niistä lehtikaalisipsejä, koska Kaisa Jaakkola kehui niitä. Ohjeita sipsien tekoon löytyy googlettamalla. Hyviä ovat, sitä ei voi kieltää. Mutta miun hermorakenteella ei odotella sitä kärtsääkö ne uunissa vai ei. ;) Muutaman kerran tuli sipsejä tehtyä erilaisilla mausteilla, mutta sitten se jäi..

Nyt viimeisen vuoden aikana huomasin, että lehtikaali on marketeissa yleistynyt. Ostinkin sitä, mutta niin se vaan hapantui jääkaapin perukoille. Lueskelin internetin syövereistä, että sitä on hyvä laittaa esim. paistetun lihan lisukkeeksi. On tehnyt mieli kokeilla, mutta suunnittelun asteelle se on jäänyt. Laiska ja saamaton mie!

Alkuviikosta otin itseäni niskasta kiinni. Ostin pussillisen lehtikaalia ja ajattelin kokkailla sitä paistetun naudanlihan lisukkeeksi. Noh, ihan niin en sitten lopulta kuitenkaan tehnyt...

VAAN

Tein niitä lehtikaalisipsejä, mutta paistinpannulla! :D 

* Lehtikaalia haluttu määrä
* Paistinpannulle hieman rasvaa
* Lehtikaalipalat pannulle

Älä anna lehtikaalin kärtsätä, vaan miedolla lämmöllä anna niiden kypsyä. Rasvaa tarvitaan vain sen verran, ettei kaali kärtsää pannuun kiinni. Eli nykyisillä pannuilla ei paljoa. :) Siinä ne pannulla kypsyi, kun viereisellä levyllä riisi kypsyi. Mausta oman maun mukaan esim. yrttisuolalla tai esim. grillimausteella. 

Oma annokseni sisälsi siis jasminriisiä, naudanlihasuikaleita paistettuna, lehtikaalisipsejä, tomaattia, paprikaa sekä luomu omenaa. 

Hyvää, terveellistä ja monipuolista helposti ja nopeasti! Turha väittää että fitnessruoka on tylsää taikka jotain monimutkaista superfoodhässäkkää. :)



Ei ehkä tule yleistymään tälläiset postaukset. ;) Ellen sitten oikeasti taas innostu ravitsemuksen syvemmistä saloista ja ala opiskelemaan aihetta enemmän.

Kivaa olisi kuitenki kuulla muiden uusia tai muuten hyväksi havaittuja reseptejä. :) Jossain vaiheessa perus kana ja riisi tökkii kuitenkin, joten olisi kivaa saada HELPPOJA ja NOPEITA vinkkejä myös omaa ruokaa monipuolistamaan. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti