keskiviikko 8. lokakuuta 2014

Karvaiset kaverit

Koska nyt eletään valtakunnallista eläintenviikkoa, on loistava hetki tehdä postaus noista karvakavereista. :)

Kaikki miut tuntevat tietää, että mie en oo mie ilman noita karvakorvia. Eläinrakkaus on ollut aina ja pysyy. <3 Ei siis ollut mitenkään ihmeellistä, että miltei heti kun muutin aikanaan pois vanhempien luota, tuli miun elämään myös karvakorva. :) 
Se Ensimmäinen rakas. Santtu <3
Kuva vuodelta 2006
Meillä asustelee tällä hetkellä kaksi springerspanieli toverusta. Puolivahingossa päädyttiin englanninspringeriin ja sydän on niille menetetty. <3 Spanieli on rotuna sellainen, joka ärsyttävyyteen saakka seuraa kantapäillä, rakastaa pyytettömästi KAIKKIA mutta varsinkin sitä omaa ihmistä ja tuo iloa ja naurua jokaiseen päivään. 
Vuonna 2013
Vanhemman oikeudella saa ensimmäisenä esittelyvuoron Manu/Manetski/Manuliini/Mamu/Maukka Perusjätkä/Mauno, virallisemmin Hayzehill´s Ideal Man. Manu on syntynyt 2.10.2008. Oikea taivaanrannanmaalari, itsepäinen kuin mikä mutta salaa hellyydenkipeä söpöläinen. Manu on sellainen, johon ei ne perinteiset koirankoulutuskeinot toimi. Jos Manua ei huvita toimia käskyjen mukaan, se ei sitten myöskään toimi. Manu ei nöyristele! Hyvinä hetkinään Manu oppii asioita nopeasti, se ei kuitenkaan siedä vastoinkäymisiä. Se turhautuu heti, jos toistoja tulee useampi peräkkäin. :D 

Manun kanssa tutustuin agilityyn ja menetin sydämeni lajille. Rämmittiin läpi alkeiskurssin ja jatkokurssin ja päästiin pienryhmiin treenaamaan. Valitettavasti Manun terveys ei kestä agilityä. :( Siispä se eläköityi harrastuksesta nopeammin kuin olisi toivonut. 
Nyt Manu keskittyy olemaan Best in Home ja sen tärkein tehtävä on seurailla sohvalta talon tapahtumia, juoksuttaa Uljasta pihalla ja kerjätä ruokaa. Manu on rakas juuri tuollaisena itsepäisenä jääränä. <3




Nyt saa esittelyvuoron Uljas, synt 17.9.2011. Uljas on virallisemmin FI & LV & BY MVA FI & BY JMVA OgreW-14 LT JW-13 Ocean Pitfal Kir Royale. Rakkaalla (koira)lapsella on monta nimeä: Uupotti, Unski, U, Unsvotti, Prinssi Uljas, Uupo. Uljas on kaikkea sitä mitä springeriltä toivon. Se on luonteeltaan täysi 10, rakastaa kaikkea ja kaikkia pelkäämättä turhaan mitään. Liikkuminen on sille helppoa ja se nauttii kunnon vauhtirallatteluista yksin tai kaverin kanssa. Se osaa rauhoittua paikassa kuin paikassa. Lisäksi sille on äärimmäisen helppo opettaa uusia asioita, kiitos ahneuden. ;)

Uljaksen harrastuksiin kuuluu koiranäyttelyt sekä agility. Näyttelyissä se on saavuttanut nuoresta iästään huolimatta kolmen maan muotovalion arvot, pari juniorimuotovalion arvoa sekä pari voittaja-titteliä. Agilityssa Uun kanssa kisataan maksi 1 -luokassa ja sieltä meidän parhaana saavutuksena on yksi LUVA. 

Uljas tuli meille hieman extempore. Katunut en ole hetkeäkään. Sain enemmän kuin ikinä osasin toivoa. <3 Lyhyesti sanottuna: Uljas on elämäni koira! <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti