tiistai 28. tammikuuta 2014

Ruokako on pelkkää polttoainetta?

Onko noin? No on, mutta on se joskus muutakin. Onhan se jo mielen ruokaakin, kun on vaivautunut laittamaan ruokaa normaalia paremmin tai menee ulos syömään. Ja suruun, iloon, väsymykseen, kiukkuun ja ties mihin on kiva syödä ja olo helpottuu edes sadasosasekunniksi.

Tässähän pääsee taas sopivasti tähän miun ikuiseen valivalivali aiheeseen, vuorotyöhön. Tai oikeamminkin yövuorokrapulaan. Välipäivät ja lopetuspäivät ovat oikeita koomapäiviä. Jos on pakko, saa suoritettua järkeviäkin asioita, mutta helposti oleilu jää koomailuksi kotisohvalla. Kaupassa käynti on onnetonta. Tekee mieli kaikkea helppoa, valmista, rasvaista ja makeaa. Ja sitten on entistäkin pahempi olla.
Yötyökrapulan korjaussarja?
Tämän projektin nimissä on tullut taas pohdittua ja suunniteltua ruokailuja enemmän. Muutoksena entisenä se, etten ehdottomasti kieltäydy hiilareista. Makeaakin syön, edelleenkin liian paljon ja liian usein, mutta kuitenkin entistä vähemmän. 
Ruoat ovat puhtaampia. Ruokailut ovat säännöllisempiä ja kuinkas ollakkaan... Myös olo on parempi. Energiaa on enemmän. :) Nää jutut on tullut todettua jo aiemmin, mutta silti sitä on lipsahtanut sinne huonolle polulle. Oi miksi miksi miksi? Reseptejä tosin kaipailen, jotta ei tulisi totaalikyllästymistä ainaiseen jauhelihaan ja broiskuun. :D

Meidän taloudessa vaatii opettelua isompien ruokasatsien tekeminen. Loppujen lopuksi pienellä vaivannäöllä saa helposta pariin seuraavaan päivään. On myös työeväiden tekeminen helpottunut ja järkevöitynyt! :) 
 
Yövuoron eväät

Useammalla tää on varmaan itsestään selvää, että ruokaa tehdään kerralla isompi määrä ja sitä syödään useampana päivänä. Eikä se iso yllätys itsellekkään ole. Pakko vain hehkuttaa, että ei se niin vaikeeta ole :D :D Samaan sarjaan menee myös kaupassa käynti kerran tai kahdesti viikossa isommin. Sitäkin ollaan opeteltu hyvin tuloksin. :)

Miun ongelmana on ollut jo pidemmän aikaa maha. Se turpoaa herkästi ja on sitten kipeä. En ole saanut kiinni mikä/mitkä tietyt ruoka-aineet turpoamista aiheuttaa. Hiilarittomuus ei auta, tuloksena vaan mojova päänsärky joka ei todellakaan meni parissa kolmessa päivässä ohi. :( Tuntuu, että kaikki mitä syö saa mahan kipeäksi. Puhtaammalla ruoalla tilanne on hieman parempi ja jokaisella aterialla otan ruoansulatusentsyymejä ja aamuisin probiootteja. Varsinkin noista ruoansulatusentsyymeistä on ollut valtava apu! Ehkäpä vielä koittaa aika, kun mahani ei oo päivittäin kipeä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti