keskiviikko 5. maaliskuuta 2014

Kokeileva keittiö: proteiiniletut

Ihana Voimariini jakoi blogissaan reseptin todella herkullisen näköisistä proteiinipannareista. Näin yövuorojen välissä, kun makean himo meinaa tehdä hulluksi, ajattelin testata reseptiä.

En ole hyvä ruoanlaittaja, leipomisesta puhumattakaan. Resepti oli kuitenkin niin yksinkertainen, että pakko sitä oli kokeilla. Noh, Mannisen puddingia en omista, joten käytin tilalla Fastin minttu-suklaa puddingia, loraus rasvatonta maitoa (VIRHE!) ja pieni loraus kananmunan valkuaista. Taikina näytti hyvälle ja olin toiveikas...

Nokare kookosöljyä pannulle ja klöntti taikinaa paistumaan. Ilmeisesti tuosta rasvattomasta maidosta (korjatkaa jo oon väärässä) kakkara levisi ja ei todellakaan paistunut kuohkeaksi ja paksuksi pannukakuksi. :D

Jatkojalostin taikinaa sen verran, että lisäsin vähän kaurahiutaleita ja gluteenitonta jauhoa, toiveissa saada kakku pysymään kasassa. Lopulta kakkarat pysyi kohtalaisesti kasassa, mutta ei ne kyl mitään kuohkeita ja paksuja ollut! Littanoita, sisältä aavistuksen liisterisiä, mutta maku oli HYVÄ. Ja sehän se on tärkeintä. ;)

Lisukkeeksi sulatettuja mansikoita sekä banaania. Ja eikun ääntä kohti! Kokeilut eivät tule loppumaan tähän!

Rumia ja epämääräisiä kyllä, mutta maku on se mikä ratkaisee!

4 kommenttia:

  1. Myö tehtiin lasten kanssa banaanilettuja eräs aamu: banaania, kananmunaa ja pikkasen laitoin leivinjauhetta. Mietin sen jatkojalostamista, mutta en ole vielä saanut aikaan.

    VastaaPoista
  2. Mie oon kuullu kans hyvää banaaniletuista. :) En oo saanut itte aikaseks kokeilla.

    Vissiin vika oli Fastin pudding jauheessa. En vissiin oo ainoo, jolla letut levisivät pitkin pannua. Jospa seuraavaks tilais mannisen puddingia, niin sais sit tehtyy noita pannareitakin/lettuja. :P
    Oli niin nopeeta ja helppoa, että voisi tehdä useamminkin.

    VastaaPoista
  3. Miulla on kauheita ennakkoluuloja niihin puddingeihin :D plus jos lapset on paikalla, niin kaikki ruoka pitää olla maidotonta, ja koska oon laiska, en jaksa tehdä erikseen itelleni erilaisia.

    VastaaPoista
  4. Miullakin oli aluksi. Enkä käytä puddingia edes päivittäin, tuo minttu-suklaa ainakin on tosi makeaa. Taidan pussin jämän käyttää erilaisiin leipomuksiin. :)

    Maidottomat reseptit (ja mielellään proteiinipitoiset) kiinnostaa minuu kovasti. :)

    VastaaPoista