perjantai 18. syyskuuta 2015

Roskaruokaklassikon uusi tuleminen



Pizza tuo roskaruokaklassikko sai kokea muutoksen. Itse tein ja säästin. Hyvää tuli ja sehän on tärkeintä. Olen tuskaillut aika-ajoin sitä, että niitä entisiä herkkuja ei aina oikein onnistu soveltamaan nykyisiin makroihin. Siihen liitettynä se, etten oikeasti tykkää laittaa ruokaa saatikka leipoa. Pizzerioiden mättölätysköillä on turha kuvitella elävänsä ja niistä menee vielä kaiken hyvän lisäksi pakki sekaisin. 

Viimeisen kuukauden aikana olen tehnyt peräti kaksi pitsakokeilua. Perinteisempi malli, jonka pohja koostui gluteiinittomista jauhoista, ja sitten makroihin kuin nyrkki silmään osuva kaurapohjainen pitsa. Tuo kaurapohja vei voiton. 

Koska en tykkää leipoa, vaadin resepteiltä ehdotonta yksinkertaisuutta ja helppoutta. Ei isoa määrää mitattavia aineksia, saatikka että niitä pitäisi laskea sopimaan omiin makroihin. Tämä on naurettavan helppo ohje, ja tulen ihan varmasti tekemään sitä jatkossakin.

Pohja:
- Kaurahiutaleita omien hiilihydraattimäärin mukaan
- Vettä
- Suolaa (itse käytin Herbamarea)

Lämmitä uuni, itse käytin uunin "pizzavastusta" eli käytännössä alalämpöä kiertoilmaominaisuudella. Tällä pohjasta saa rapean.Mittaa kaurahiutaleet ja lisää vesi ja suola. Vettä sen verran, että seoksesta tulee helposti pellille levitettävää.
Ei kovinkaan houkuttelevan näköistä ;) Tuohon kun olisi lisännyt esim. viherjauhetta olisi voinut olla "taikina" aika vinkeän näköistä :D
 
 Esipaista pitsapohjaa sen aikaa, että siitä tulee kiinteä (n. 10min) ja lisää haluamasi täytteet. 

Tällä kertaa täyttenä broileria, fetaa, sipulia, paprikaa, ananasta, persikkaa
Vois toimia myös ilman juustoa
Laita pitsa uunin ja anna olla uunissa niin pitkään, että juusto sulaa ja täytteet saa kauniin värin. Sit vaan herkku ääntä kohden.

Helppoa, nopeaa ja maukasta! Eikä mennyt maha kipeäksi. :) Eikä ollu mitään roskaruokaa! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti