maanantai 19. tammikuuta 2015

Nollat taulussa

Tiedättekö sen tunteen kovan treenin jälkeen, kun aivotoiminta on pyöreät nolla? Havahdut jossain vaiheessa, että olet vain zombina tuijottanut yhtä kohtaa ajattelematta yhtään mitään. Tähän vielä liitettynä hieman pyörryttävä ja ehkä jopa oksettava olo. Kyllä, olet tehnyt kovan treenin!

Huomaan usein käveleväni kotiin zombina. En ajattele yhtään mitään koko kotimatkan aikana ja parhaimmillaan havahdun vasta kotiovella. Jalkatreenit nimenomaan ovat näitä zombitreenejä.

Entäs se tunne, kun kovan prässisarjan jälkeen nouset seisomaan ja silmissä mustuu. Et pyörry, mutta tiedostat sen että kaukana ei pyörtyminenkään ole. Nojailet laitteeseen ja huokailet syvään kerran jos toisenkin ja mietit miten sitä uskaltaa vetää toisen yhtä kovan sarjan jäämättä jumiin painojen alle. 

Muistan vuosi sitten, kun treenien intensiteetti koveni miten se paha olo tuli. Kertaakaan en (onneksi) ole joutunut keskustelemaan norjaa vessanpytyn tai roskiksen kanssa. Kuvotus on kuitenkin ollut läsnä. Silloin mietin, että hittolainen tulipas vedettyä kovaa!! Oikeasti ymmärsin, että jotkut voivat oikeasti pahoin kovan jalkatreenin aikana. Hurjaa! Ja ällöttävää.

Pahaolon- ja huimauksen tuntemukset pysyttelivät pitkään poissa, mutta nyt on tuo huimaus tullut takaisin. Jalkatreeneissä oikeastaan joka kerta mutta näköjään silmät saa mustenemaan myös hauiskääntöjä tehdessä. :D Ja treenipainot ovat kasvaneet pienessä ajassa. Kaipasin sen "pienen" tylytyksen tyttöpainoista. Tartuin härkää sarvista ja BOOM kehitystä alkaa tapahtua.

Huonoon oloon treenatessa on toki monia syitä:
- Nestetasapaino. Oletko juonut miten ennen treeniä tai treenin aikana? Juotko ylipäätään riittävästi? Tiedätkö/tiedostatko minkä verran juot VETTÄ päivän aikana?
- Ruokailu. Milloin olet syönyt viimeksi ja mitä? On eriasia lähteä treenaamaan, kun on syönyt kunnollisen ateria (sisältäen hiilareita, protskuja sekä ison määrän kasviksia) kuin yhden kämäisen roiskeläppäpitsan. Jos edellisestä ruokailusta on aikaa jo tuntikausia, et varmasti pysty treenaamaan hyvävointisena.
- Lihashuollon puute. Jumiutuneiden lihasten kuona-aineet ja maitohappo tekevät varmasti olon pahaksi. Varsinkin niska-hartiaseudun jumit aiheuttavat nopeasti huimausta.
- Tekniikat kuntoon. Tämän voisi liittää tuohon edelliseen. Tiedätkö oikeasti mikä lihas tekee töitä? Tekniikoiden tarkistelut säännöllisesti tekevät hyvää kaikille.

Kovat treenit, jossa lihas väsytetään loppuun saakka syö energiaa. Ei siis mikään ihme, että olet kuin kävelevä zombi nollat taulussa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti